Over

Dr. Nadine Kuipers, aangenaam! Ik help u graag verder met uw wensen op het gebied van ontwerp en tekstredactie.

Na het behalen van een universitair BA-diploma Engelse Taal & Cultuur en een Research MA-diploma CMRS (met als specialisatie middeleeuwse Engelse Literatuur), was ik tussen 2014 en 2019 werkzaam als promovenda aan het departement Engelse Taal & Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. In September 2020 behaalde ik daar mijn doctorstitel. Naast het schrijven van een Engelstalig wetenschappelijk proefschrift heb ik bachelorstudenten onderwezen op het gebied van taalvaardigheid en literatuur, en ben ik twee jaar hoofdredacteur geweest van het internationale online magazine Hortulus. Hierdoor ben ik uitstekend in staat om zowel zware als lichte materie grondig te lezen, te analyseren op het niveau van leesbaarheid, en gerichte aanwijzingen te geven op aspecten als stijl, grammatica, en spelling.

Als illustrator en ontwerper heb ik al veel leuke opdrachten mogen uitvoeren, zoals posters, etiketten, boekomslagen, geboortekaartjes, en logo’s. Ik maak zowel gedetailleerde inkttekeningen die ik inkleur met aquarelverf, als digitale tekeningen en ontwerpen op basis van fotobewerking. Bekijk mijn portfolio voor enkele voorbeelden. Informeer gerust naar de mogelijkheden: ik ben van vele markten en stijlen thuis!

De naam Amperzand behoeft wellicht wat uitleg. De naam is afgeleid van het leesteken ampersand (&), ook wel bekend als het en-teken. Amperzand is namelijk een zusterbedrijf van mijn andere onderneming Timboektoe, een theetuin en cateringbedrijf in Coevorden. Het kantoor van Amperzand is, zoals de naam doet vermoeden, niet gevestigd in een woestijn, maar een bloemrijke oase.